Selittämätön

Selittämätön on seitsemän hengen peli, joka kertoo seitsemän eri kulttuureissa elävän naisoletetun henkilön matkasta kuoleman jälkeisessä maailmassa. Liveroolipeli käsitti neljä ennakkotyöpajaa, joissa kirjoitettiin, pohdittiin ja pelattiin minikohtauksia, jotka pohjustivat neljän päivän mittaista liveroolipeliä. Peli oli vaelluslarp, joka käsittelee sukupuoleen kohdistuvaa vihaa eri kulttuureissa. Mukaan sai hakea kuka tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Peli pelattiin Pälkäneellä kesällä 2018, jossa myös kesän 2019 pelautus pidetään.

Pelissä pelaa seitsemän pelaajan lisäksi myös seitsemän avustajaa, joiden hahmot ovat miesoletettuja. Avustajat osallistuvat työpajoihin ja pelin aikana järjestettäviin minikohtauksiin.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Marko Taiminen
Tuottaja, käytäntö: Vera Schneider
Eräopas: Jarkko Lahtinen
Lavastus: Tanja Ylitalo

 

 

Peli toteutetaan yhteistyössä Todellisuuspakolaiset ry:n kanssa, jonka jäsenet pelaavat pelin NPC-hahmoja.

 


 

”Ne juhlat olivat olleet iloiset. Eikä sitä iloa ollut tarkoitettu minun osakseni. Makasin sängyssäni. Oli ollut lämmin päivä. Yöstä tulisi yhtä lämmin. Laitoin vaatteeni tuolille. Mietin isääni. Mietin veljiäni. Missä he mahtoivat olla? Kahta taudin orpoa. Miten vaivaannuttavalta se tuntui, että kaiken alku oli ollut isäni. Sitä olisi voinut ajoissa kertoa, mutta… ei sitä luonteellensa mahda.”

”Haistoin ilmaa. Kuinka se nenässäni tuntui niin raikkaalta. Täällä korkealla, pilvien yläpuolella, ilma oli niin raikasta. Olin alasti. Minä rakastin alasti olemista. Halusin tuntea ilman kehoani vasten. Tuntea viimeisen kerran lempeän kosketuksen. Katsoin kissaa silmiin. Katsoin jälleen alas. Kaikki näyttivät pieneltä pisteeltä. Enkä minä nähnyt sitä näkymätöntä lasikattoa. Se jokin näkymätön oli minun, meidän, hänen, heidän huoneessaan.”

”Minä olen vannonut rakkautta sinulle.”
Miten se otti minut haltuunsa. Tunsin kuinka se piti minua sylissään. Tunsin kuinka vesi muuttui vereni kanssa yhdeksi. Miten minä solu solulta osmoosin tavalla muuttuisin yhdeksi maailman kanssa. Hän ottaisi minut luoksensa.
”Kunnia on se, joka määrittelee meidän tarkoituksemme tässä elämässä.”

”Suitsukkeet paloivat. Ja siihen sekoittui vahvojen yrttien tuoksu. Maatessani sängyllä katsoin niitä kolmea posliinikuppia, jotka minun lapseni oli tänään maalannut. Menneiden henget tulisivat yhdeksi. Tulisivat tulevaksi. Illalla ne laskettaisiin jokeen tuoden toivon tulevasta. Oudon miehen keho oli vierelläni. Minun kehoni oli tottunut vierauteen. Tottunut enemmän siihen ajatukseen. Minun kehoni… Kehoni ei ollut minun omaisuuttani. ”

”Hän tuli minun luokseni. Tiesin, että hänestä uutisoitaisiin meidän maassamme. Hän olisi kansallissankari, vaikka todellisuudessa se oli vain pintakuva. Valheen verkko, johonka hän oli minut punonut ja ajanut minut tähän pisteeseen. Olin houkka luullessani hänen puhuvan totta kauneudestani. Ei ihminen ole mitään verrattuna amerikkalaisiin pitkiin suoriin siihen tietyn väriseen hiustyyppiin.”

”Tunsin miten käsiäni alkoi hikoiluttamaan. Minun kehoni aisti, että jotain oli tapahtumassa. Aivan kuin olisi ollut kalman aavistus tulevasta. Se siirtymä hetkestä toiseen. Suljin silmäni. Ja näin heidän kahden silmät mielessäni. Toiset siniset, toiset vihreät. Karistin ne, mutta seuraavaksi näin heidän vartalonsa. Heinää… Miten heinän korret kahisivat toisiaan vasten. Antaen syyn olemassa ololleen. Miten puu räsähti.. kovia ääniä. Ja miten tiili mureni… Aivan yllättäen en enää halunnut pitää silmiäni kiinni.”

”Ja sitten näin ne silmät. En voinut uskoa sitä. Sininen. Niin kylmä hänen kosketuksensa. Hän tarttui minua käsivarresta ja nosti ylös. Se sai minut kavahtamaan. Valkoinen. Yhtä valkoinen kuin minun rakkauteni keho hänen käsissään. Katsoi minua silmiin vielä kerran. Ja niissä silmissä ei enää ollut sitä lämpöä. Punainen. Työnsi minut ihmismassaan. Massaan, joka kantoi sateenkaaren värejä. Ja se massan voima veti minut mukanansa. Minä kaaduin. Sekunti sekunnilta. Muuttamaan kehoni turraksi niiltä kaikilta väkeviltä kosketuksilta, jotka osaksi sain. Sen vuoksi, kuka minä olin.”

Posted by

Illusia Ry:n toiminnanjohtaja ja yksi perustajista. Kokee itsensä enemmän pelinjohtajaksi kuin pelaajaksi. Pelialaan erikoistuva kulttuurituottaja, jonka sydän sykkiin roolipeleille ja haasteille. AMA.