Marko Taiminen

DSC_0814

Jäsen

Vahva kiinnostus aihelähtöisessä liveroolipelin kirjoittamisessa, ihmissuhdedraamassa ja ihmisen mielenmaiseman ja ristiriitojen tutkimisessa liveroolipelien avulla. Ammatiltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja osaamiseni on yhteisöteatterin, dokumenttiteatterin ja prosessilähtöisen työn alueella. Tanssi ja liike-ilmaisu ovat lähellä sydäntä. Tanssipedagogian opinnot alkavat ensi syksynä.

 

Tekijäprofiili  

Pitkän linjan liveroolipelaaja kymmenen vuotiaasta lähtien. Lähtenyt pelaajana liikkeelle, mutta nykyään profiloidun enemmän pelinjohtajaksi. Peleissä kiinnostaa maalaileva tunnelma, pitkät pelit, pienet yhteisöt ja ristiriitaiset tahdonsuunnat hahmon mielenmaisemassa ja ihmissuhteissa. Innostun aina helposti kaikista pelikonsepteista ja uusista tavoista lähteä rakentamaan pelejä.

Keskeinen osaaminen on kokonaisvaltainen projektien tuottaminen ja pelifiktion kirjoittaminen teatterin käsikirjoittamisen työkaluja käyttäen. Kiinnostukseni on pitää pienempiä intensiivisiä pelejä (7-16 henkeä) luoden yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta sitä kautta peleihin. Pitäen taiteellisen intohimon ja vapauden pelejä, taideteoksia, luodessa. Pelaajien palautteissa mainitsemani tavoitteet ovat toteutuneet ja erityisesti olen saanut kiitosta hahmokirjoituksesta, juonien rakentamisesta ja tunnelman luomisesta aina peliprojektin aloittamisesta jälkipuintiin asti.

 

CV

Pääpelinjohtaja ja tuottaja:

Täydellisiä Valheita, 2011-2012
Neliosainen saippuaoopperakampanja.

Vain Perheeni Vuoksi, 2013-2017
Kahdeksan osainen musta elämänkaaridraama.

Kolme Päivää, Kaksi Yötä, 2015
Kolmen päivän seitsemän hengen ihmissuhdedraama maakellarissa keskellä Ukrainan sisällissotaa tutkien nälän, väsymyksen ja kylmän vaikutuksia immersioon.


2014

Lankka-ehdokkuudet

Peleistäni:
Vain Perheeni Vuoksi –efektit
Vain Perheeni Vuoksi –sivuosa keiju

Pelaamisestani:
Verisuku –Vuoden Peikko

2015

Lankka-ehdokkuudet
Peleistäni:
Kolme Päivää, Kaksi Yötä –vuoden NPC

 

Muita vastuita:

Maailmanlopun jälkeen, 2014
suunnittelemani ja toteuttamani zombieselviytymisliveroolipeli pelaamisesta kiinnostuneille nuorille.

Liveroolipelien käsikirjoittamisen opettaja eri kansan opistoilla, 2017->