Janina Kahela

DSC_0822

Hallituksen jäsen

Barista by day, larpwriter by night voisi olla hyvin tunnuslauseeni. Ammatiltani olen barista, mutta ehkä kysymys onkin, kumpi on harrastus ja kumpi ammatti. Tuotan harrastuspohjalta tällä hetkellä 4-6 larpkokonaisuutta vuodessa, sekä vähintään yhdet lähes sadan hengen teemajuhlat vuosittain. Toimin aktiivisesti larp-harrastuksen kehittämisen parissa, ja muuten täytän aikani tekemällä hölmöjä kuvia kahveihin, hoitamalla akvaariota sekä ilma-akrobatialla ja uimisella.

 

Tekijäprofiili

Olen valmistunut matkailualan restonomiksi, pääpainona opiskeluissa tapahtumien tuottaminen ja järjestäminen, mutta jo ennen ammattikorkeakoulua olin mukana pelien järjestämisessä. Olen työskennellyt tapahtumayrityksessä Norjassa ja tuottanut 70-100 hengen juhlia Suomessa, erityisosaamisena teemojen toteuttaminen tapahtumissa. Opinnäytetyöni käsitteli nimenomaan teemojen käyttämistä osana tapahtumia, olivat ne sitten harrastusmielessä toteutettuja tai maksaville asiakkaille.

Olen luennoinut mm. kaupunkipeleistä, pelikokemusten parantamisesta sekä osallistujille että järjestäjille, sekä osallistunut keskustelupaneeleihin liittyen hahmon- ja pelinkirjoitukseen. Tällä hetkellä pyrin kasvattamaan uudelleenpelautusarvoa peleissäni, sekä helpottamaan uusien pelinjärjestäjien aloittamista harrastuksessa.

 

CV

Liveroolipelejä:

Seitsemän-kampanja
http://seitseman.weebly.com/
Pääpelinjohtaja, yksin järjestetty
Vuodesta 2008 alkanut uuskummaa, ihmissusia ja vampyyreja sisältävä kaupunki- ja suljettujen paikkojen peli. Kampanja jatkuu edelleen, sitä on pelattu viisi osaa seitsemästä.

2nd Life TKU ja HKI
Pääpelinjohtaja, yksin järjestetty
Minipelejä arkisin kaupunkiympäristössä. Pelistä on pelattu kaksi versiota, joista kumpikin pohjautui ajatukseen ryhmästä joka yli kymmenen vuotta myöhemmin järjestää jälleennäkemisen ja alkaa jälleen hengata yhdessä, selvitellen yhteistä menneisyyttään ja luoden yhteistä tulevaisuutta.


http://pimeys.weebly.com/
Pääpelinjohtaja
Jännityspeli pimeyteen vajonneesta maailmasta muutaman myrskylyhdyn valossa kymmenelle hengelle. Ensimmäinen uudelleenpelautettavaksi kirjoitettu pelini, jota ovat onnistuneesti myös muut pelinjohtajat pelauttaneet.

Piiri
Pääpelinjohtaja, kolme muuta pelinjohtajaa mukana
4 peliä kahden kuukauden välein, 60 pelaajaa ja suomalainen sukuhistoria joka ulottuu sadan vuoden taakse täynnä salaisuuksia ja täydellistä kulissia. Haastavin, monipuolisin ja syvällisin peliprojektini tähän mennessä, joka ammentaa suomalaisista tarinoista ja historiasta itsenäisyyden ajalta.

 

Tapahtumia:

Tapahtumia yritysasiakkaille
Virkistysiltoja, illallisia sekä bileitä eri asiakaskunnille niin Suomessa kuin Norjassa.
Asiakasryhmien koot ovat vaihdelleet 20 henkilöstä 200 henkilöön, ja niiden teemat ovat varioineet tyylikkäistä illalliskutsuista tikibileisiin. Ohjelmien sisältönä on ollut illallismysteeriä, DJ-musiikkia, sekä pelejä biljardista virtuaalitanssimiseen, joitakin mainitakseni.

Uudenvuoden teemajuhlat
2013 alkanut perinne, 70-100 vierasta vuosittain. Joka vuosi eri teemalla varustettu tapahtuma sisältää usean ruokalajin teemaan sopivan illallisen, ohjelman, pukukilpailun, ilotulituksen, majoituksen ja saunan.