Jäsentiedote 10/2017

Hyvää (ilmeisesti) alkanutta talvea kaikille! Pitkälle on päästy siitä, kun Ropeconissa istuttiin aurinkoista säätä paossa Halli 5:ssä vaahtoamassa asiastamme. Muutamassa kuukaudessa on tapahtunut yllättävän paljon asioita. Kirjoittajakahvila on pyörähtänyt käyntiin, kotisivut on uudistettu ja projekteja sekä tapahtumia on alustettu vauhdilla.

Yhdistyksen toiminta on toistaiseksi ollut kovin keskittynyt pyörimään muutaman aktiivisesti vastuuta kantavan harteilla, mutta tarkoitus olisi madaltaa huomattavasti osallistumisen kynnystä ja ryhtyä viemään ideoista toteutukseen erilaisia toiminnan muotoja, joita jäsenillämme on.

Ennen kevään vuosikokousta pidämme jäsenistöllemme ideariihen, jossa puidaan yhdessä minkälaisia suuntia yhdistyksen on mielekästä ottaa ja mitä välineitä on olemassa tavoitteidemme saavuttamiseksi. Näillä halutaan pohjustaa seuraavan toimintakauden suunnittelua, kokousagendaa ja herättää kiinnostusta osallistua aktiivisesti toimintaan.

Seuraavaksi lyhyt katsaus ajankohtaisuuksiin!

 

Kotisivut

Kotisivut ovat nyt sisällöllistä viilausta ja laajempaa käyttökokemuksen testausta vajaa valmiit. Koska pienellä otannalla, saatikka yksin, ei tule huomanneeksi kaikkea, korjaamme asioita varmasti vielä käyttöönoton jälkeen. Viimeiset sisällölliset lisäykset tehdään X-Conin jälkeisellä viikolla, minkä jälkeen jäsenaluetta pääsee käyttämään. Etusivua koristaa yhä palceholder-postaus julkaisupäivitykselle, mutta siitä huolimatta: www.studioillusiart.com  

Jäsenet voivat jo rekisteröityä sivulle. Hyväksymme tunnuksenne heti, kun sivujen sisältö on kohdillaan.

Hyväksyttyämme tunnuksenne voitte luoda itsellenne profiilisivun ja korkata foorumin. Lisäksi jäsenalueelta löytyvät jäsenistölle tarkoitetut sisäiset tiedotteet, muu toimintaan liittyvä info, sekä tietopankki. Tietopankkiin kootaan kategorioittain tarpeellisia välineitä ja materiaaleja, sekä valmiita pelautettavia pelejä. Kunnioitattehan tekijänoikeuksia materiaaleja käytettäessä.

Tietopankkiin saa myös luovuttaa materiaalia aina, kun tuntuu että on tehnyt jotain mikä voisi hyödyttää muitakin. Tekijänoikeuksia emme teiltä vie, ne säilyvät aina alkuperäisellä tekijällä. Otamme vastaan myös mielellämme ideoita lisättävästä sisällöstä ja muita kehitysehdotuksia.

 

Pikkujoulut ja pelibrunssi

Yhdistyksellä on varattuna käyttövuoro Östersundomin leirikeskukseen 5.-7.12. Itsenäisyyspäivänä järjestämme Suomi D100-pelibrunssin, joka on avoin kaikille kiinnostuneille, joskin rajallisen tilan vuoksi vain 45 innokkainta mahtuu mukaan. Brunssista tehdään sujuva liukuma Illusia Ry:n pikkujouluihin, jota suunnitellaan tällä hetkellä semi-avoimena tapahtumana. Jaamme eventin ja tiedot jäsenillemme, mutta mukaan saa kutsua hyvin käyttäytyvää seuraa. Brunssin maksaneet saavat jäädä paikalle, olivat he jäseniä tai eivät. Eventti pikkujouluille julkaistaan myöhemmin.

Edelliselle illalle 5.12. olisi mahdollisuus mahduttaa vielä kevyttä toimintaa, esimerkiksi skenaariopelautusta. Jos tälle on kiinnostusta, voimme järjestää. Toiminnanjohto ja keittiöhenkilökunta on kuitenkin paikalla yötä.

Lisätietoa Suomi D100-brunssista: https://studioillusiart.com/event/suomi-d100-pelibrunssi/

 

Draamapedagogiikka-hanke

Olemme käyneet yhteistyöneuvotteluja ja suunnitelleet projektin konseptia ja kulkua. Illusia Ry toteuttaa Turun Martin Seurakunnan kanssa hankkeen, jossa pyritään jakamaan osaamista draamamenetelmien, pedagogiikan, larppien ja nuorisotyön ympärillä.

Yksityiskohdat julkaistaan loppuvuodesta, mutta kalenteriin kannattaa varata 21.1., jolloin projektin käynnistämiseksi pidetään kaikille avoin koulutuspäivä teemojen ympäriltä. Nuorisotyön, pedagogiikan ja draamakasvatuksen ammattilaiset tulevat vetämään meille pari luentoa ja workshoppia, ja vastavuoroisesti me tuomme paikalle edularpeista ja nuorten peleistä osaavia ohjelmanpitäjiä.

 

Sotakarjut

Studio IllusiArt ja Ironspine ovat syksyn ajan puuhanneet eteenpäin yhtä ensi vuoden jännittävimmistä larpeista Suomessa. Päivämääräksi on valittu 12.-14.10.2018. Valtaisa tuotanto tulee tarvitsemaan vielä lihaa tuotantoryhmänsä luiden ympärille. Ne jotka eivät X-Coniin pääse projektin esittelyä kuulemaan, saavat siitä taltioinnin ja slidet katseltavaksi tapahtuman jälkeen. Projektissa työskentelystä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Veraan ensi viikosta alkaen!

 

ROLEPLAYERS: Larp feature documentary

Illusia Ry:n jäsenryhmässä nostettiin esiin mahdollisuus kerätä kollektiivisesti 800$ edestä rahaa ja ostaa Sponsor-perk dokumentin tukemiseksi. Tällä saisi logonsa filmin kreditteihin. Tämä tarkoittaisi n. 34€/hlö, jos keräisimme n. 20 osallistujaa. Suuremmalla joukolla selviää halvemmalla.

Alustavaa kiinnostusta oli hyvin. Jos koet, että voisit osallistua nopealla aikataululla varojen kokoamiseen, ilmoitathan vastauksena tähän viestiin! Jos voit tukea suuremmalla summalla kuin minimi 34€, kerrothan senkin, jotta voimme arvioida mahdollisuuksiamme tukea projektia.

 

Meriharju-vuorot

Olemme saaneet 7 arkivuoroa ja yhden viikonloppuvuoron Meriharjun luontotalolle vuodelle 2018. Maanantaivuoroista 2-3 kappaletta sekä viikonloppuvuoro ovat jäsenistölle vapaasti haettavissa omia pelitoteutuksia varten.

Haettavissa olevat vuorot (muutokset kevään arkivuoroihin toistaiseksi mahdollisia):

  • 30.4. klo 16.00-21.30
  • 28.5. klo 16.00-21.30
  • 30.8.-2.9. klo 17.00-14.00
  • 22.10. klo 16.00-21.00

 

Näin tällä kertaa. Muistakaa kirjoittajakahvila 9.11.!

Ystävällisin terveisin,
Illusia Ry:n toiminnanjohto & hallitus

Posted by

Illusia Ry:n toiminnanjohtaja ja yksi perustajista. Kokee itsensä enemmän pelinjohtajaksi kuin pelaajaksi. Pelialaan erikoistuva kulttuurituottaja, jonka sydän sykkiin roolipeleille ja haasteille. AMA.

Vastaa