Possimpible

“Where the possible and impossible meet. When you go beyond the possible and beyond the impossible.”

Urban Dictionary / Barney Stinson, How I Met Your Mother

 

Olen kokenut toistuvia vaikeuksia pukea sanoiksi asioita, joita lähdimme tavoittelemaan yhdistystä perustettaessa. Tietenkin on tehty pitchejä, iskulauseita ja tiivistelmiä, mutta se ei ole sama asia kuin saada välitettyä jollekin muulle sitä fiilistä ja niitä lähtökohtia, millä asioita haluaa tehdä.

Tämä oli suuri huolenaiheeni ennen Ropeconia 2017. Suhteellisen tuntematon ja täysin tuore yhdistys, jolla on hyvin vähän mitään konkreettista esittää, ei tuntunut taholta jonka ensimmäisenä asettaa tapahtumaan kulkureitin varrelle heiluttamaan flyereita. Mutta teimme varhaisessa vaiheessa päätöksen, että haluamme uusia jäseniä mukaan jo ensimmäistä näkyvää toimintaa järjestettäessä. Toki kehityksen rahoitus oli tärkeää, mutta erityisesti koska Illusian on tarkoitus palvella monipuolista skeneä, jonka tarpeista pienellä otannalla ei saa kovin hyvää kuvaa.

Meillä on aina ollut taustalla selkeä syy miksi yhdistys on perustettu. Yhdistyksen tarkemmat tavoitteet sekä keinot toteuttaa niitä ovat syntyneet, kun syytä ja seurausta on purettu osiin isommalla porukalla. Syy Illusian perustamiselle yksinkertaistettuna on, ettemme kokeneet skenen nykytilassaan palvelevan omia aspiraatioitamme. Tavoitteet, hyvin riisuttuna, ovat tehdä harrastuksesta yhtenäisempi, ammattimaisempi ja sen aktiiveille helpompi ylläpitää.

Mutta yhdistyspöydällä on tapana kysellä konkreettisempia asioita, kuten “minkälaista toimintaa aiotte järjestää, keitä olette, ja mitä jäsenyydestä saa”?

Näyttökuva 2017-08-04 kello 10.16.42
Ropeconissa 2017 oli tapahtuman historian suurin näyttelualue. Kuvan Illusia Ry:n järjestämästä proppinäyttelystä on ottanut Carolin Piotrowski.

Vastauksia on tässä vaiheessa vaikea antaa mihinkään näistä, sillä sylissä on yhä vain paljon keskeneräisyyttä. Jäin jännittämään olemmeko perustajien suunnalta osanneet välittää eteenpäin oikean viestin, ja välittyykö tuo viesti eteenpäin ihmisille, joita kohtaamme yhdistyksestä kertoessa. Ryhdyimmekö kertomaan kaikesta liian aikaisessa vaiheessa?

Ropeconin suomalla kokemuksella voimme todeta, että vastaus on ei. Aloimme keskustella tästä yleisön kanssa juuri oikealla hetkellä. Tiimi sai kerättyä yhteensä lähemmäs 40 uutta jäsenyyttä, joten jäsenmäärämme yli kolminkertaistui. Viesti monilta oli, että avaus on tarpeellinen. Toiminnan suunnan ja laajuuden hakeminen on asia, joka pitää tehdä yhdessä. Halusimme välittää Ropeconissa viestin, että näihin asioihin tässä organisaatiossa on mahdollista vaikuttaa. Haluaisin uskoa, että tämä viesti osiltaan on syy, miksi jäsenemme ovat päättäneet luottaa tähän projektiin tässä vaiheessa.

Vilpitön kiitos kaikille kanssamme keskustelleille, ideoita ja kommentteja jättäneille, kiinnostuneille ja eritoten liittyneille. Te valoitte uskoa, että ehkä teimmekin oikeita ratkaisuja niiden kuukausien ja vuosien aikana, joina olemme punoneet tätä pakettia kasaan pimennossa.

Kyyniset äänet omassa päässäni ja joskus ympäristössäkin ovat kuiskineet, että on mahdotonta tehdä tämänkaltaista työtä skenelle. Eihän siitä ihan helppoa tule ja isoimmat tavoitteet ovat varmasti toistaiseksi mahdollisen ja mahdottoman tuolla puolen. Mutta skene on tehty kehittämistä varten ja elämä elämistä varten, so let’s make this thing possimpible.

Liittyminen on mahdollista myös verkossa lomakkeellamme!

 

– Vera Schneider
Toiminnanjohtaja

20187260_10155625698887608_1163069329_o
Piccadilly, Illusian arts&crafts maskotti debytoi Ropeconissa! (c) Carolin Piotrowski

Posted by

Illusia Ry:n toiminnanjohtaja ja yksi perustajista. Kokee itsensä enemmän pelinjohtajaksi kuin pelaajaksi. Pelialaan erikoistuva kulttuurituottaja, jonka sydän sykkiin roolipeleille ja haasteille. AMA.

Vastaa